[B] He is the new advertising *nager.[C] He is interviewing the wo*n.[D] He is waiting for an interview.18. [A] The *n wants to go to San Francisco.[B] There are no flights to Los Angeles for the rest of the day.[C] There are two direct flights to Los Angeles within the next two hours.[D] If the *n board the plane to Los Angeles now, he will have to transfer at San Francisco.Questions 19 to 21 are based on the conversation you have just heard.19. [A] A novel about a president.[B] A political science book.[C] A listing of election results.[D] A text for one of his courses.20. [A] To the *nager’s office.[B] To the paperback section.[C] To the textbook area.[D] To the publishers? indexes.21. [A] Only those used in the university.[B] Only those printed at the university.[C] Only those currently available from publishers.[D] Only those in the field of political science.Questions 22 to 25 are based on the conversation you have just heard.22. [A] The wo*n is helping the *n study for his class.[B] They are visiting a factory Kahn designed.[C] The wo*n is deciding whether to take history of architecture.[D] The wo*n is researching Kahn’s work.23. [A] Inventing the assembly line.[B] Building modern factories.[C] Designing early automobiles.[D] Reviving classical architecture.24. [A] Steel *nufacturing.[B] Coal mining.[C] Textiles.[D] Transportation.25. [A] They were a fire hazard.[B] They were too spread out.[C] They were designed for efficiency rather than for beauty.答案及解析：Section A11. W: Look at the mess! And the guests will be here soon!M: Take it easy. I’ll *ke sure the house is spotless.Q: What does the *n mean?【解析】选[A]。男士说他肯定会让屋子干干净净的，也就是他会打扫屋子的，选项[A]符合题意。spotless意为“一尘不染的，干净的”。选项[B]、[C]误解了对话中的take it easy。12. M: Is the next game going to be held at our stadium or theirs?W: Do you really think it will *ke much of a difference with a losing record like ours?Q: What does the wo*n imply?【解析】选[C]。女士说对我们这样一直保持失败记录的队伍来说，比赛在什么地方举行有很大不同吗?言下之意是他们的队伍终将失败，也就无所谓在什么地方举行比赛了，故选项[C]符合题意。13. M: Mum, I got a part-time job at the supemp3arket. Three hours a day weekday and all day Saturday.W: Congratulations!But are you sure you can handle it? What about homework?Q: What’s the wo*n worried about?【解析】选[B]。母亲第一次使用疑问语气，反映出她对儿子能否兼顾工作和学习的担心。第二次疑问则突出反映了她对儿子学习的忧虑，故选[B]。14. W: You see, there are too *ny people here. Let’s go to some other places.M: All right. But cold weather in December cannot keep people away from the busy shops.Q: What does the *n mean?【解析】选[B]。女士说这里人太多了，到其他地方去看看吧。男士说，没问题，但是12月的冷天也不能阻挡人们来这些热闹的商店，言下之意是尽管12月的天气很冷，逛商店的人仍然会多，故选项[B]符合题意。15. W: Your exam is over, isn’t it? Why aren’t you cheerful?M: Oh, I don’t know. It isn’t that the questions were too hard, but I always feel uneasy when the exam doesn’t seem to have much to do with the book.Q: What was the *n’s opinion of the exam?【解析】选[B]。在but后男士提到试卷与书的联系不大时，他就总觉得不安。选项[B] 是对此的同义转述。对话提到...it isn’t that the questions were too hard, 意思是这些问题其实并不难。由此可以排除选项[A]、[D]。[C]项中time(考试时间)在对话中没有提及。16. W: What do you think of the movie?M: It was worth neither the time nor the money.Q: What does the *n mean?【解析】选[B]。“neither...nor...”结构是对两个内容的否定，也就是说时间和钱花得都不值，言外之意就是这部电影根本不值得一看。17. M: Good afternoon. I’m Mr. Jackson. I answered your ad for an experienced advertising executive.W: Oh, yes, Mr. Jackson. Won’t you have a seat? The *nager will see you shortly.Q: What do we learn about Mr. Jackson?【解析】选[D]。男士来应聘广告上说的有经验的广告主管职位。女士说经理马上就会见他。关键词是experienced(有经验的)、see you(会见)，另外前面的ad指报纸上的招聘广告，后面的advertising executive指的是广告主管职位，选项[D] 符合题意。18. M: Excuse me, would you please tell me when the next flight to Los Angeles is?W: Sure. The next direct flight to Los Angeles is two hours from now, but if you do not mind transferring at San Francisco you can board now.Q: What can we learn from the conversation?【解析】选[D]。the next flight、direct flight(直达航班)、transferring(转机，换乘)构成了“在机场咨询航班情况”的特定场景。由女士所说的if you do not mind transferring at san Francisco you can board now可知答案为[D]。Conversation OneW: Can I help you?M: Yes, I’m looking for a book on the presidential election system in the United States.W: Well, all of our textbooks are arranged by subject and course number in the back of the store. Is this a required text for one of the University’s political science courses?M: No, it isn’t. I’ve already looked through all the political science books in the back, but the ones I saw only had a few pages, at most, on the topic.W: How about the paperback section? There *y be something there.M: Okay.W: Or better yet, you should try looking in Books in Print.M: I’ve never heard of that. What is it?W: It’s an index that lists all of the books currently available from publishers. If you have a specific book in mind, you can look under the author’s last name.M: But I don’t.W: Then look directly under your subject, presidential elections.M: What happens if I find a book I want?W: Well, if it’s not in stock, we can order it for you.Questions 19 to 21 are based on the conversation you have just heard.19. What is the *n looking for?【解析】选[B]。男士说“I’m looking for a book on the presidential election system...”，后来说到“I’ve already looked through all the political science books”，由此可以推断，a book on the presidential election system属于the political science books。因此，他要寻找的是[B] A political science book。听力是一种领会能力。是通过不断地强化训练而形成的一种听音、辨音和听音会意的综合能力。听力是在听的练习里培养起来的。20. Where does the wo*n first direct the *n to?【解析】选[C]。当男士说需要一本关于总统选举体制的书时，女士以为他说的是textbook，于是马上说“all of our textbooks are ...in the back of the store”。因此，选项[C]符合题干要求。21. What kinds of books are listed in Books in Print?【解析】选[C]。女士说“you should try looking in Books in Print”，在男士不知道什么是Books in Print的情况下，女士解释说，Books in Print是“an index that lists all of the books currently available from publishers”，选项[C]符合题干要求。注意，in print是指“(books)currently available from publishers，正在出售的”;out of print是它的反义词组，表示“已售完”，也很常用。Conversation TwoW: Didn’t you write a paper about Albert Kahn last semester?M: Yes, for my history of architecture class.W: Oh, I am taking it now and I have to do some research on industrial architecture. I need to read up on Kahn’s factories. So I would like to see what you wrote about them.M: I don’t think my paper will help; I focus on his classical design like Clements library and office buildings, but you are interested in the modern building he is famous for.W: Yes he is best known for his factory, especially the auto plants in Detroit. He *de a breakthrough in industrial design. You know before his time, factories were so cmp3ped and inefficient but his factory provide enough light and air and open space. So the cars could one huge plant.M: I remember reading that previously, factories had wooden fmp3e and the heavy *chinery *de the buildings vibrate and there were firehazards too. But when Kahn started to design auto plants around the turn of the century, reinforced concrete had just been invented. Talk about the breakthrough, not only were the buildings sturdy and fireproof but they were cheap to put up too!W: You seem to know a lot of about his industrial career.M: Actually even though I wrote about his other works, I did a lot of background reading. Let me see if I can dig up that paper for you. There were some books of articles included in my bibliography that you might want to look up at the library.Questions 22 to 25 are based on the conversation you have just heard.22. Why are the students discussing Albert Kahn?【解析】选[D]。由女士所说的...I have to do some research...I need to read up on kahn’s factories可以推知，女士在研究卡恩的作品，整个对话就此展开。23. In which is known for?【解析】选[B]。听音时注意和Kahn 相关的信息：the modern building he is famous for以及best known for his factory。问题问Kahn因为什么最有名，[B]为该细节的同义转述。24. To what industry did Albert Kahn *ke a *jor contribution?【解析】选[D]。听音时注意提到的行业。根据especially the auto plants“汽车车间”及So the cars could one huge plant。可推出答案为[D]“运输行业”。25. According to the talk, what was one problem with factories before Kahn’s time?【解析】选[A]。听音时注意和建筑缺点相关的信息，对话中男士提到there were firehazards too。问题问卡恩时代之前的汽车工厂存在的问题，[A]为细节再现。[D] They were difficult to heat.